Kasvatus

Aysling shetlanninlammaskoirat

Minun tavoitteenani on rodunmukainen, terve ja kaunisrakenteinen shetlanninlammaskoira, joka on tehty liikkumaan.

Luonneominaisuuksiltaan sen pitää olla perheenjäsen, jossa on sopivassa suhteessa harrastusominaisuuksia. Kuitenkaan pelkäksi sohvankoristeeksi ne eivät sovi, vaan aktiivisen luonteen takia tulevat vaatimaan tekemistä. Ihannesheltti on iloinen, vilkas, reipas ja haluaa työskennellä ihmisen kanssa. Siinä löytyy ahneutta ruokapalkkaan, sekä taistelutahtoa leluleikkeihin, jotta sen motivointi on helppoa.

Pennut kasvavat arjen keskellä tutustuen elämisen ääniin pienestä pitäen. Niiden kanssa vietetään aikaa ja pyritään sosialistamaan paljon jo pikkupentuna.

Kotien suhteen vaatimuksena pennuille on siis luonnollisesti perheenjäsenen rooli, jossa koira saa elää muun perheen kanssa. Rajoja, rakkautta ja tekemistä. Toki toivon, että pääsevät harrastamaan, mikäli ominaisuudet ja terveys sen sallii, ainakin nämä vanhemmat ovat osoittautuneet upeiksi harrastuskoiriksi myös sukunsa puolesta.

Erityisesti pentuaikana tulisi olla resursseja panostaa perustaitojen ja ylipäätään elämän opetteluun, koska silloin tehdään ne tärkeimmät pohjatyöt loppuelämän kannalta. Lisäksi vaatimuksena on virallisten terveystarkkien teettäminen (lonkat, kyynärät, polvet ja silmät, mielellään myös selkä & sydänkuuntelu). Toivon, että uusissa kodeissa ollaan halukkaita pitämään yhteyttä kuulumisien muodossa kasvattajaan.

Olen suorittanut kasvattajan peruskurssin 2017. Kennelnimi Aysling on myönnetty 2018.

Ensimmäinen pentue suunnitteilla loppuvuodesta 2019 (mahdollisesti väreissä tricolor, bluemerle, mustavalkoinen ja bimerle). Odotan varsin aktiivisia, vilkkaita pentuja tästä yhdistelmästä ja etsivätkin koirakokemusta omaavia harrastavia koteja, joissa on sheltinkokoinen kolo myös omistajan kainalossa. Työmoottoria tulee molempien vanhempien puolelta, vaikkakin mielellään makoilevat sohvalla sitten kotioloissa.

Pyrin vastaamaan kaikkiin tiedusteluihin. Mikäli minusta ei ole kuulunut ja nimenomaan tämä yhdistelmä/pentue kiinnostaa, niin otathan uudelleen yhteyttä - sähköposti on voinut eksyä matkalla. Tiedusteluja on tullut paljon, mutta en pidä varsinaista varauslistaa, vaan haluan katsoa pennuista kuka sopisi minnekin.

Iona x Tšekki