Aysling 2 – Iona x Floke

.
.
.
.
.
.
.
.
.

Aysling2

Pennut syntyneet (2U + 3N) 11.2.2022

Iona x Floke

Toisen pentueen kohtaloa on tässä mietitty enemmän ja vähemmän jo muutama vuosi. Floke oli varsin kiinnostava uros jo pentuja ja terveystarkkien tultua olinkin sitten Norjaan yhteydessä tästä herrasmiehestä. Puhtaasti enkkulinjainen mustavalkoinen koira hienolla rakenteella ja kivalla luonteella oli sellainen karkki, että jalostuksellisesti päätin vielä tämän kortin katsoa. Korona tuuppasi vielä mukavasti lusikkansa soppaan myös näin loppuvuodesta 2021, joten pentueen alkukin ulkomaisen uroksen kanssa ollut aikamoinen seikkailu. Jäämme jännityksellä odottamaan mitä 2022 tuo tullessaan!

Iona on kaunisti rakentunut ja vahvalla työmoottorilla oleva koira. Se on vilkas & reaktiivinen, mutta näin iän ja koulutuksen myötä nämäkin asiat jo paremmin balanssissa. Agility on ollut meidän päälaji hyvällä menestyksellä. Harrastuskoirana ei ehkäpä se helpoin, mutta äärimmäisen palkitseva. Se on itsenäinen, sinnikäs ja mielummin tekeekin omat ratkaisut, kun shelttimäisesti alkaisi hyppiä hihassa ja haukkua lisäohjeita. Iona rakastaa työntekoa, ihan mitä vaan niin sata lasissa ollaan messissä! Palkkana käy kaikki, niin ruoka, lelut, kehut tai ylipäätään vain mahdollisuus tehdä jotain. Agilityssä olemme selvinneet vauhdista ja vaarallisista tilanteista huolimatta ilman loukkaantumisia ja se onkin yhä terve ja kovakuntoinen innokas urheilija.

Yhdistelmästä toivon hyvärakenteisi kauniisti liikkuvia shelttejä, jotka syttyvät työntekoon. Luultavasti tulevat tarmokkuudelleen tarvitsemaan harrastavia koteja, joissa on aktivointia tarjolla sopivassa suhteessa kainalopaikan lisäksi.

Tässäpä vähän lisätietoa isukista:

Senza's Legacy of the Five Colors (Floke)

Norja, syntynyt Belgiassa
s. 2.5.2019
Lonkat A
Silmät terveet pentuna ja aikuisena (11/21)
CEA +/+, MDR1 +/+
Oikea purenta, puuttuu 1xP1
Näyttelyt: SERT
Isä: Esterbon's Classic Illusion
Emä: Sandwick's Senza
Koko: 36cm

Floke on iloinen norjalaistunut herrasmies, joka rakastaa puuhastelua. Floke harjoittelee agilityn perusteita omistajansa kanssa ja palkkautuu hyvin ruualla sekä lelulla. Uudet ympäristöt eivät pikkumustikkia haittaa ja erilaisten pintojen/agilityesteiden opettaminen on ollut helppoa. Lisäksi hän on pesunkestävä vesipeto, joka rakastaa kaikenlaisia vesileikkejä ja uimista. Flokella on jo pentueita pohjoismaissa sekä Euroopassa ja jälkeläiset ovat osoittautuneet kerrassaan päteviksi pikkushelteiksi jo nuoresta iästään huolimatta.