Iona

Nimi: FI AVA FI AVA-H Käpylaakson Ilon Tuoja
Isä: Yokotai Blue Moon
Emä: Käpylaakson Crazy Lady
Syntynyt: 13.2.2015
Silmät: Terveet pentuna ja aikuisena (04/2016)
Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0
Selkä: VA0, LTV0
Näyttelyt: JUN-ERI

En ihan tiennyt minkälainen persoona pikkuapinasta kasvaa, kun siihen silmäni iskin ensitapaamisellamme viisiviikkoisena. Minun ei pitänyt ottaa narttua kotiin, vaan tämä merlentuholainen oli päättänyt jättää moiset kommentit ja mielipiteet täysin huomioimatta. Siinä oli aikalailla kaikki muu kohdallaan: rakenne, koko, suku ja mikä luonne! Niimpä täysin vastoin järjen ääntä istuskeltuani eräänä maanantai-iltana useamman tunnin pentuhuoneen lattialla kahdeksan viikkoisten penturiiviöiden kanssa minun oli pakko todeta, että en vaan pysty vastustamaan ja pentu lähtee meille. 

Siitä on sitä myöten kasvanut kyllä täysin ennakkovaroituksiensa mukainen vilkas, utelias, töitä rakastava, taistelutahtoinen pieni apina, jolla on aina ja jatkuvasti joku pikkujekku mielessä. Se on vauhdikas huikealla kropanhallinnalla varustettu superahne paketti, joka kuitenkin arvostaa suuresti silityksiä ja rapsutuksia. Joka ilta se viikkaa itsensä nukkumaan ihan jalan viereen ja yleensä vähän päällekkin, koska se on suurempaa rakkautta hänen maailmassaan. 

Minusta on jopa vähän pelottavaa, miten oikeasti toiveet voi toteutua. Minullehan oli ihan itsestäänselvää, että ehdottomasti haluan Javan jälkikasvua pitämään tötteröhäntien loistokasta perinnettä yllä tulevaisuudessakin ja siinä sen on. Jos vaan mahdollista, niin hitusen enemmän turboahdettuna ja kauniilla neitisilmillä varustettuna.  Tulevaisuudessa Juniori tulee seuraamaan isukkinsa polkuja agilitykentille, mutta ilman kiirettä. Se on jo aivan täydellinen tälläisenään ilman saavutuksia tai niihin liittyviä aikatauluja. 

Iona 21kk