Kasvatus

Aysling shetlanninlammaskoirat

Breeding
happy
working
shelties.

Iloisia
shelttejä
työmoottorilla.

Pienimuotoista
shetlanninlammaskoirakasvatusta
Sipoon Västerskogissa.

Ajankohtaisemmat
päivitykset
löydät
FB-sivuilta.

.

.

Ajankohtaiset uutiset FB:stä

Kasvatustyön periaatteita

Kennelnimi Aysling tulee irlanninkielen sanasta "aisling", joka tarkoittaa unelmaa tai visiota. "Breeding happy working shelties" on minun visioni shetlanninlammaskoirasta. Tavoitteenani on siis rodunmukainen, terve ja kaunisrakenteinen sheltti, joka on tehty liikkumaan.

Luonneominaisuuksiltaan sheltin pitää olla perheenjäsen, jossa on sopivassa suhteessa harrastusominaisuuksia. Kuitenkaan pelkäksi sohvankoristeeksi ne eivät sovi, vaan aktiivisen luonteen takia tulevat vaatimaan tekemistä. Ihannesheltti on iloinen, vilkas, reipas ja haluaa työskennellä ihmisen kanssa. Siinä löytyy ahneutta ruokapalkkaan, sekä taistelutahtoa leluleikkeihin, jotta sen motivointi on helppoa.

Pennut kasvavat arjen keskellä tutustuen elämisen ääniin pienestä pitäen. Niiden kanssa vietetään aikaa ja pyritään sosialistamaan & aktivoimaan paljon jo pikkupentuna. Panostan pentujen varhaiseen kehitykseen, jotta niillä olisi parhaat mahdolliset elämän eväät isoimpiin seikkailuihin.

Kasvatustoimintani on hyvin pientä ja ensisijaisesti itselleni. Teen vain yhdistelmiä, joista voin jättää kotiin tai yhteistyökoteihin pentuja kasvamaan tulevaisuuden toiveiksi. Mutta toivottavasti jokunen riittää sitten ihaniin muihinkin koteihin. Kotien suhteen vaatimuksena pennuille on siis luonnollisesti perheenjäsenen rooli, jossa koira saa elää muun perheen kanssa. Rajoja, rakkautta ja tekemistä. Toki toivon, että pääsevät harrastamaan, mikäli ominaisuudet ja terveys sen sallii. Käytän kasvatustyössäni harrastusominaisuuksiltaan lupaavia koiria.

Erityisesti pentuaikana tulisi olla resursseja panostaa perustaitojen ja ylipäätään elämän opetteluun, koska silloin tehdään ne tärkeimmät pohjatyöt loppuelämän kannalta. Lisäksi vaatimuksena on virallisten terveystarkkien teettäminen (lonkat, kyynärät, polvet ja silmät, mielellään myös selkä & sydänkuuntelu). Toivon, että uusissa kodeissa ollaan halukkaita pitämään yhteyttä kuulumisien muodossa kasvattajaan. En pidä varsinaista pentulistaa tai varaa pentuja ennen syntymää, vaan haluan katsoa rauhassa miten ne kehittyvät ja kuka olisi sopiva minnekin.

Minuun voi olla yhteydessä, mikäli Aysling-pentu kiinnostaa ja kertoa lisää minkälaiseen kotiin ja minkälaista pentua on toiveissa.

Olen suorittanut kasvattajan peruskurssin 2017. Kennelnimi Aysling on myönnetty 2018.

Ei pentusuunnitelmia tällä hetkellä